EuroVegas per UOC

El Govern de la Generalitat promou el projecte EuroVegas per que s’instal·li a Catalunya. Em sembla una idea fantàstica per animar a la decaiguda població afectada per la crisi, l’atur, les retallades, etc.

Es molt possible que no s’aconsegueixi, per ara sembla que la ciutat i la comunitat de Madrid estàn millor posicionades. Les exigències del inversor principal son difícils d’assumir doncs plantegen seriosos inconvenients legals i financers. No tots els alcaldes de la zona hi estan d’acord, especialment el de El Prat, que sembla l’opció del inversor.

Els llocs de treballs que s’anuncien em semblen una volada de coloms, segurament seran nombrosos però bastant menys i en condicions de gran precarietat. No crec que aporti gran cosa de positiu a la marca Barcelona, més aviat al contrari, reforça la imatge que s’ha creat en els darrers anys com ciutat del lleure fàcil i deprededor.

Tampoc es tenen en compte, o no es citen, els probables costos ambientals i socials. Els consums de sòl, aigua, energía per exemple en una àrea ja molt saturada. Atraurà una població nombrosa a la recerca de feina o per intentar sobreviure en el seu entorn. A Les Vegas hi ha campaments on 18.000 persones sense sostres malviuen dels residus de la ciutat de les 24 hores.

Però malgrat tot em sembla una idea fantàstica. La EuroVegas serà la ciutat del joc, de la prostitució, de les drogues fàcils, de les mafies i de les activitats corruptes. I que els promotors siguin els representants de la dreta conservadora, del polítics catòlics i dels defensors de les tradicions del país aporta un plus de divertimento que tots plegats ens alegra el cos i l’ànima.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.